پایان نامه کارشناسی رشته صنایع غذایی با عنوان رب گوجه فرنگی

پایان نامه کارشناسی رشته صنایع غذایی با عنوان رب گوجه فرنگی

پایان نامه مراحل ساخت رب گوجه فرنگی
پایان نامه فرآیند تولید رب گوجه فرنگی
پایان نامه فناوری تولید گوجه فرنگی
پایان نامه بسته بندی رب گوجه فرنگی
پایان نامه کنسروسازی رب گوجه فرنگی
فواید بلانچینگ در تهیه رب گوجه فرنگی
فرآیند تولید کنسرو کردن رب گوجه فرنگی
آزمایشات مختلف تولید رب گوجه فرنگی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه کارشناسی رشته صنایع غذایی با عنوان رب گوجه فرنگی

 

چکیده 

گوجه فرنگی جزء آن دسته از سبزیجاتی است که میوه آن برای تغذیه به کار می رود. مصرف سبزی ها به علت ویتامین، املاح و سلولزی که دارند برای انسان ضروری است. در تهیه رب گوجه فرنگی به منظور جلوگیری از اکسیداسیون ویتامین ها می توان از فرایند بلنچینگ استفاده کرد. با این وجود این فرایند مزایای بسیار دیگری نیز دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

 

هدف اصلی از فرایند بلنچینگ غیر فعال کردن آنزیم های نامطلوب است که می توان به آنزیم های تجزیه کننده پکتین اشاره نمود. در اثر بلنچینگ آنزیم های تجزیه کننده پکتین از بین می روند که موجب می شود محصول دارای ویسکوزیته بهتر و رنگ مطلوب تر شود.بلنچینگ باعث می شود عمل فیلتراسیون (جدا کردن پوست و بذر) به خوبی انجام گرفته و از وارد آمدن فشار به دستگاه صافی جلوگیری نموده و استهلاک آن را کم می کند. 

فرایند بلنچینگ موجب خواهد شد که بخشی از بار میکروبی ماده غذایی در اثر غوطه ور شدن در آب داغ شسته و خارج شده و بخش دیگر نیز در اثر حرارت از بین رفته و لذا در مجموع بار میکروبی ماده غذایی به نحو چشم گیری کاهش یابد.

 

نکته حائز اهمیت در انجام این فرایند دمای آن در ابتدا و انتهای فصل تابستان می باشد. 

در اوایل فصل تابستان از دمای C60 استفاده می شود و در پایان فصل از دمای حدودC80-70 استفاده می شود. دلیل این تغییر دما این است که در انتهای فصل گوجه فرنگی ها دارای آنزیم‌پكتیناز بیشتری خواهندبود،لذا میبایست دمای بالاتری اعمال شود تا این آنزیم از بین‌برود.

 

 

 

 

کلمات کلیدی:

گوجه فرنگی

فرایند بلنچینگ

رب گوجه فرنگی

صنعت کنسرو سازی

اکسیداسیون ویتامین ها

عمل فیلتراسیون (جدا کردن پوست و بذر)

 

 

 

 

مقدمه 

یکی از مشکلات مهم در نگهداری مواد غذایی فساد فرآورده ها در اثر عوامل مختلف می باشد. به طور کلی فساد عبارت است از هرگونه تغییر در ماده غذایی به نحوی که مصرف کننده از خرید یا مصرف آن امتناع ورزد و ماده غذایی غیر قابل فروش یا عرضه در بازار شود و لذا فساد همواره مترادف با خطر بهداشتی نبوده و در واقع فسادهای بدون خطر بسیار بیشتر از فسادهای مضر می باشد. 

 

برای جلوگیری از بروز فسادها از روش های مختلفی استفاده می شود. از جمله می توان به روش های حرارتی مثل پاستوریزاسیون، استریلیزاسیون، سرخ کردن و نظایر آن، استفاده از حرارت های پائین مثل سرد کردن و انجماد، استفاده از ترکیبات شیمیایی مثل شکر، نمک، سرکه و یا ترکیبات نگهدارنده مثل بنزوات ها، پروپیونات ها و نظایرآن، روش های مبتنی بر خروج رطوبت مثل تغلیظ و یا خشک کردن و روش های قدیمی و سنتی مثل دود دادن، نمک سود کردن و تخمیر اشاره کرد.

 

در بین روش های اشاره شده فوق استفاده از حرارت متداول تر و کاربرد بیشتری داشته و تقریبا برای اکثر مواد غذایی کاربرد دارد. در تکنولوژی نگهداری مواد غذایی در قوطی یا کنسرو سازی نیز اساس نگهداری مواد  غذایی مبتنی بر استفاده از حرارت بوده اگرچه روش های دیگر مثل استفاده از ترکیبات شیمیایی مثل سرکه یا شکر و یا روش تغلیظ در محصولاتی مثل رب گوجه یا کنسانتره آب میوه جات می تواند به عنوان روشهای کمکی مطرح باشد. 

 

 

 

 

فهرست مطالب

1- مبانی نظری و کلیات

    1-1- مقدمه

  2-1- تاریخچه

      2-1-1- تاریخچه صنعت کنسرو سازی

    2-1-2- رویدادهای مهم در تاریخچه کنسروسازی

      2-1-3- تاریخچه کنسرو سازی در ایران

   3-1- نوآوری در صنعت کنسروسازی رب گوجه فرنگی  

 4-1- کارخانه کنسروسازی چیست؟

      4-1-1- معیارهای انتخاب محل کارخانه کنسروسازی

      4-1-2- بهداشت کارکنان

      4-1-3- انبارها

   5-1- ملاحظات اقتصادی

       5-1-1- هزینه کلی کارخانه

   6-1- واژه های عملیاتی

2- فرآیند تولید رب در کارخانه رب همدانیان

     1-2- مقدمه

         1-2-1- منشاء گوجه فرنگی

         1-2-2- ترکیب شیمیایی گوجه فرنگی

         1-2-3- تولید رقم های جدید

         1-2-4- شاخص های یک گوجه فرنگی خوب برای تولید رب

         1-2-5- حمل و تخلیه گوجه فرنگی

    2-2- تاریخچه کارخانه رب همدانیان

  3-2- مراحل ساخت رب گوجه فرنگی

      3-2-1- چکیده ای از خط تولید رب همدانیان

      3-2-2- شستشوی گوجه فرنگی

      3-2-3- سورتینگ و لکه گیری

      3-2-4- شستشوی نهایی

      3-2-5- خرد کردن

      3-2-6- صاف کردن

      3-2-7- پیش گرم کردن (Blanching)

      3-2-8- تغلیظ آب گوجه فرنگی

      3-2-9- پاستوریزاسیون

      3-2-10- پر کردن

      3-2-11- درب بندی

      3-2-12- اتوکلاو گذاری

  4-2- بسته بندی

      4-2-1- قوطی های فلزی

      4-2-2- آزمون یکنواختی لاک

      4-2-3- آزمون پخت لاک

      4-2-4- آزمون چسبندگی لاک

      4-2-5- استاندارد ابعاد دوخت

  5-2- نقش و اهمیت آب در کنسروسازی

      5-2-1- سختی آب

      5-2-2- قلیائیت آب

      5-2-3- سیستم و مراحل کار سختی گیرها

       5-2-4- سیستم تصفیه خانه

       5-2-5- اندازه گیری سختی و PH آب

   6-2- آزمایشات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی

        6-2-1- ارزیابی رنگ و بو و طعم

        6-2-2- ارزیابی یکنواختی رب

        6-2-3- اندازه گیری بریکس

        6-2-4- اندازه گیری نمک

       6-2-5- شمارش کپک

       6-2-6- کشت میکروبی

   7-2- بلنچینگ

       7-2-1- ضرورت بلنچینگ      

7-2-2- آنزیم بری گرم و سرد

       7-2-3- سیستم آنزیم بری گرم (هات بریک)

       7-2-4- روش های انجام بلنچینگ

      7-2-5- پی بردن به صحت بلنچینگ

       7-2-6- فواید بلنچینگ در تهیه رب گوجه فرنگی

3- نتیجه گیری، پیشنهادات و انتقادات

    1-3- تاثیر قوطی بر عمر فروشگاهی    

 2-3- عوامل فرسایش قوطی

    3-3- چگونه کیفیت رب پائین می آید؟

      4-3- نگهداری رب در منازل

4- منابع و مآخذ

 

 

 

  • دانلود پاورپوینت استرس شغلی

    دانلود پاورپوینت استرس شغلی پاورپوینت استرس شغلی پاورپوینت استرس شغلی و مدیریت آن پاورپوینت علائم استرس رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت استرس شغلی جهت رشته روانشناسی در قالب 21 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع…

  • پیشینه تحقیق و مبانی نظری آزمون

    پیشینه تحقیق و مبانی نظری آزمون کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه آزمون مبانی نظری آزمون پیشینه تحقیق آزمون پیشینه داخلی آزمون پیشینه خارجی آزمون پیشینه پژوهش آزمون پیشینه نظری آزمون ادبیات نظری آزمون چارچوب نظری آزمون رفتن به…

  • پاورپوینت هپاتیت ویروسی

    پاورپوینت هپاتیت ویروسی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت هپاتیت ویروسی جهت رشته ی پزشکی در قالب 22 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       كبد بزرگترين عضو بدن است…

  • فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری حل مسئله اجتماعی

    فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری حل مسئله اجتماعی کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه حل مسئله اجتماعی مبانی نظری حل مسئله اجتماعی پیشینه تحقیق حل مسئله اجتماعی پیشینه داخلی حل مسئله اجتماعی پیشینه خارجی حل مسئله اجتماعی…

  • پاورپوینت انگل شناسی مناسب دانشجویان پرستاری

    پاورپوینت انگل شناسی مناسب دانشجویان پرستاری کلمات کلیدی : پاورپوینت انگل شناسی مناسب دانشجویان پرستاری رفتن به سایت اصلی پاورپوینت انگل شناسی مناسب دانشجویان پرستاری به تعداد 62 اسلاید قابل ویرایش مناسب اساتید و همچنین کنفرانس دانشجویان   شامل مباحث…

  • پاورپوینت کتاب مباحث جاری در حسابداری از دکتر حسین کرباسی یزدی

    پاورپوینت کتاب مباحث جاری در حسابداری از دکتر حسین کرباسی یزدی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت کتاب مباحث جاری در حسابداری از دکتر حسین کرباسی یزدی جهت رشته حسابداری در قالب 206 اسلاید و با فرمت pptx به صورت…

  • پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره 26 (فعاليتهاي كشاورزي)

    پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره 26 (فعاليتهاي كشاورزي) دانلود رایگان پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره 26 (فعاليتهاي كشاورزي) پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره 26 (فعاليتهاي كشاورزي) پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره بیست و شش پاورپوینت استاندارد حسابداري شماره 26 پاورپوینت حسابداری فعاليتهاي كشاورزي تعاريف…

  • معلمان و چشم انـداز

    معلمان و چشم انـداز معلم نقش معلمی تعلیم و تربیت چشم انداز آینده معلمان دانلود مقاله معلمان و چشم انـداز سیستم همکاری در فروش فایل فایلینا همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فروش فایل انجام پروژه و پایان نامه…

  • معماری و ساختار مساجد

    معماری و ساختار مساجد ساختار مساجد هنر معماری اسلامی پیشینه تاریخی مسجد ویژگی های معماری مساجد معماری و ساختار مساجد سیستم همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فروش فایل خرید پروژه معماری fileina فروشگاه ساز…

  • پروپوزال مدیریت دانش مشتریان بانک با روشهای داده ‌کاوی

    پروپوزال مدیریت دانش مشتریان بانک با روشهای داده ‌کاوی داده کاوی در مدیریت دانش مشتریان بانک مدیریت دانش مشتریان بانک با داده ‌کاوی مدیریت دانش مشتریان بانک با تکنیکهای داده‌کاوی مدیریت دانش مشتریان بانک با روشهای داده‌کاوی پروپوزال مدیریت دانش…

  • فصل دوم پایان نامه مدیریت دانش و کارآفرینی

    فصل دوم پایان نامه مدیریت دانش و کارآفرینی کلمات کلیدی : دانلود مبانی نظری مدیریت دانش مبانی نظری استقرار مدیریت دانش دانلود مبانی نظری مدیریت دانش پیشینه مدیریت دانش در ایران پیشینه تحقیق مدیریت دانش پیشینه پژوهش مدیریت دانش مبانی…

  • جوشکاری اصطکاکی تلاطمی و فرآیند آن

    جوشکاری اصطکاکی تلاطمی و فرآیند آن جوشکاری اتصال فلزات جوشکاری اصطکاکی تلاطمی دانلود پایان نامه رشته جوشکاری دانلود پایان نامه جوشکاری سیستم همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فایل فروش فایل فروشگاه فایل خرید پایان نامه جوشکاری رفتن به…

  • پاورپوینت سواد رسانه و رسانه سایبری

    پاورپوینت سواد رسانه و رسانه سایبری پاورپوینت سواد رسانه ای پاورپوینت سواد رسانه ای و خانواده پاورپوینت سواد رسانه ای در ایران پاورپوینت سواد رسانه ppt رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت سواد رسانه و رسانه سایبری جهت رشته رسانه…

  • پاورپوینت روش تحقیق در علوم بهداشتی

    پاورپوینت روش تحقیق در علوم بهداشتی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت روش تحقیق در علوم بهداشتی جهت رشته علوم پزشکی در قالب 24 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش      …

  • پاورپوینت نکاتی درباره مصرف گروه گوشت

    پاورپوینت نکاتی درباره مصرف گروه گوشت پاورپوینت مصرف گوشت برای گروه خونی a پاورپوینت مصرف گوشت تب برفکی پاورپوینت مصرف گوشت در قرآن پاورپوینت مصرف گوشت شتر پاورپوینت مصرف گوشت مبتلا به زردی پاورپوینت مصرف گوشت برزیلی در بارداری رفتن…

  • ولتاژ جریان مستقیم فشار قوی

    ولتاژ جریان مستقیم فشار قوی ولتاژ DC فشار قوی سیمها و کابلها در صنعت برق سیستم انتقال انرژی الکتریکی انتقال جریان مستقیم با ولتاژ بالا ولتاژ جریان مستقیم فشار قوی دانلود پایان نامه برق دانلود پایان نامه رشته برق رفتن…

  • پاورپوینت جایگزینهای چربی فرمولاسیون مواد غذایی

    پاورپوینت جایگزینهای چربی فرمولاسیون مواد غذایی پاورپوینت جایگزینهای چربی فرمولاسیون مواد غذایی خصوصیات لازم برای جایگزینهای چربی دسته بندی انواع جایگزینهای چربی انواع جایگزینهای چربی بر پایه چربی رویکردهای طراحی جایگزینهای چربی بر پایه لیپید اولسترا یا پلی استر ساکاروز…

  • ادبیات نظری و پیشینه تجربی شیوه های حل تعارض زناشویی

    ادبیات نظری و پیشینه تجربی شیوه های حل تعارض زناشویی کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه شیوه های حل تعارض زناشویی مبانی نظری شیوه های حل تعارض زناشویی پیشینه تحقیق شیوه های حل تعارض زناشویی پیشینه پژوهش شیوه های…

  • پاورپوینت اهداف و وظایف حسابداری منابع انسانی

    پاورپوینت اهداف و وظایف حسابداری منابع انسانی پاورپوینت حسابداری منابع انسانی pdf پاورپوینت جزوه حسابداری منابع انسانی پاورپوینت حسابداری منابع انسانی+doc پاورپوینت وظایف حسابداری منابع انسانی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت اهداف وظایف حسابداری منابع انسانی جهت رشته حسابداری در…

  • دانلود پاورپوینت بررسی مسئولیت متصدی حمل و نقل دریایی کالاهای ویژه

    دانلود پاورپوینت بررسی مسئولیت متصدی حمل و نقل دریایی کالاهای ویژه پاورپوینت حمل و نقل کالاهای ویژه پاورپوینت مسئولیت های متصدی حمل و نقل پاورپوینت در مورد کالاهای خطرناک و حمل و نقل آن رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق خودکارآمدی 33 صفحه

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق خودکارآمدی 33 صفحه کلمات کلیدی : مبانی نظری خودکارآمدی ادبیات نظری خودکارآمدی چارچوب نظری خودکارآمدی فصل دوم پایان نامه خودکارآمدی دانلود مبانی نظری خودکارآمدی پیشینه خودکارآمدی پیشینه تحقیق خودکارآمدی پیشینه داخلی خودکارآمدی پیشینه خارجی خودکارآمدی…

  • دانلود پاورپوینت معماری هتل

    دانلود پاورپوینت معماری هتل پاورپوینت در مورد معماری هتل پاورپوینت معرفی بخش های مختلف هتل پاورپوینت بررسی هتل از دید معماری رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت معماری هتل جهت رشته معماری در 17 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت…

  • تخمین تروایی با منطق فازی و روش های آماری در میدان گاز پارس جنوبی

    تخمین تروایی با منطق فازی و روش های آماری در میدان گاز پارس جنوبی تراوایی منطق فازی آنالیز رگرسیونی نمودارهای پتروفیزیکی میدان پارس جنوبی خصوصیات پتروفیزیکی مخزن تخمین تروایی توسط منطق فازی تخمین تروایی با روش های آماری رفتن به…

  • شکل گیری برند و جايگاه‌ آن در جهان امروز و ضرورت استفاده آن 

    شکل گیری برند و جايگاه‌ آن در جهان امروز و ضرورت استفاده آن  کلمات کلیدی : پایان نامه برند پایان نامه مدیریت برند وظایف مدیریت برند نحوه شکل گیری برند رویکردهای مدیریت برند جايگاه‌ برند در جهان امروز جایگاه مدیریت…

  • پاورپوینت انواع بام سبز و بررسی آن در بابل قدیم

    پاورپوینت انواع بام سبز و بررسی آن در بابل قدیم پاورپوینت بام سبز دانلود پاورپوینت بام سبز پاورپوینت معماری بام سبز پاورپوینت درباره بام سبز پاورپوینت تحلیل بام سبز بام سبز در معماری پاورپوینت رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت بررسی بام…

  • فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری ابراز وجود

    فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری ابراز وجود کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه ابراز وجود مبانی نظری ابراز وجود پیشینه تحقیق ابراز وجود پیشینه داخلی ابراز وجود پیشینه خارجی ابراز وجود پیشینه پژوهش ابراز وجود پیشینه نظری ابراز…

  • دانلود تحقیق درباره دلبستگی و مراحل آن word

    دانلود تحقیق درباره دلبستگی و مراحل آن word رفتن به سايت اصلي هدف از این تحقیق بررسی دلبستگی و مراحل آن با فرمت docx در قالب 27 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد    …

  • پاورپوینت و ارائه کامل مکان یابی در پروژه‌های زیست‌محیطی

    پاورپوینت و ارائه کامل مکان یابی در پروژه‌های زیست‌محیطی مکانیابی روش AHP مکان یابی شهری مکان یابی کاربریهای توسعه سامانه اطلاعات جغرافیایی مکان یابی در پروژه‌های زیست‌محیطی دانلود پاورپوینت و ارائه کامل مکان یابی در پروژه‌های زیست‌محیطی سیستم همکاری در…

  • پاورپوینت اخلاق جنسی

    پاورپوینت اخلاق جنسی پاورپوینت اخلاق کاربردی اهمیت ازدواج عوامل شهوت پرستی رفتن به سایت اصلی پاورپوینت کتاب آیین زندگی فصل ششم(اخلاق جنسی) نوشته شریفی فهرست مطالب:بیان دیدگاه ها,عوامل شهوت پرستی,اهمیت ازدواج در اسلام,جایگاه و اهمیت,فضایل اخلاقی مربوط به امور جنسی,…

  • دانلود تحقیق بهزیستی روان شناختی با فرمت ورد

    دانلود تحقیق بهزیستی روان شناختی با فرمت ورد رفتن به سايت اصلي هدف از این تحقیق بررسی بهزیستی روان شناختی با فرمت docx در قالب 27 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد    …

  • پاورپوینت رهنمودهاي عملي مديريت خطر تقلب

    پاورپوینت رهنمودهاي عملي مديريت خطر تقلب پاورپوینت رهنمودهاي عملي مديريت خطر تقلب رهنمودهاي عملي مديريت خطر تقلب تقلب چيست تعريف مديريت تقلب برنامه مديريت تقلب چه كساني در مديريت تقلب نقش دارند اقدامات يك سازمان جهت مديريت خطر تقلب اصول…

  • چارچوب نظری و پیشینه پژوهش نظریه های فلسفی اخلاق

    چارچوب نظری و پیشینه پژوهش نظریه های فلسفی اخلاق مبانی نظری نظریه های فلسفی اخلاق دانلود مبانی نظری نظریه های فلسفی اخلاق پیشینه تحقیق نظریه های فلسفی اخلاق ادبیات نظری نظریه های فلسفی اخلاق فصل دوم پایان نامه نظریه های…

  • مقاله طراحی معماری سردر دانشكده

    مقاله طراحی معماری سردر دانشكده سردر دانشگاه تهران طراحی سردر دانشكده سردر دانشگاه علم و صنعت طراحی معماری سردر دانشكده سیستم همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فروش فایل fileina فروشگاه ساز فایل فروشگاه فایل…

  • پرسشنامه محیط کلاس و مدرسه جانسون و استیونس با نمره گذاری، روایی و پایایی

    پرسشنامه محیط کلاس و مدرسه جانسون و استیونس با نمره گذاری، روایی و پایایی کلمات کلیدی : پرسشنامه محیط مدرسه پرسشنامه محیط کلاس و مدرسه دانلود پرسشنامه محیط کلاس و مدرسه پرسشنامه محیط کلاس جانسون و استیونس پرسشنامه محیط مدرسه…

  • پایان نامه داده کاوی در ارزیابی ریسک حوادث

    پایان نامه داده کاوی در ارزیابی ریسک حوادث کلمات کلیدی : پایان نامه داده کاوی پایان نامه داده کاوی ارشد خرید پایان نامه داده کاوی پایان نامه در مورد data mining ارزیابی ریسک حوادث با داده کاوی پایان نامه در…